O nama

Obrt “Čurkov-strojarska proizvodnja i usluge” počeo je s radom 1989 godine, nakon 18 godina rada u Končar generatorima gdje je tijekom godina kroz obavljanje raznih tehničko proizvodnih zadataka stekao znanje i iskustvo u općem izvedbenom strojarstvu. Tijekom godina ulažući u strojeve, alate i pribor te zapošljavajući isključivo mlade djelatnike i obučavajući ih sukladno napretku tehničko informacijskog profila obrt je stalnim rastom dosegnuo trenutnu veličinu i kapacitete koji su zahvaljujući kontinuiranom praćenju zahtjeva industrije rezultirali u najzahtjevnijim projektima u hrvatskoj.

Trenutno posjedujemo strojni park od 16 CNC strojeva te 15 klasičnih strojeva zaokružujući tehnološku cjelinu koja omogućava izuzetno brze reakcije u prototipno havarijskoj proizvodnji. Tehnološki ciklus zatvaramo u suradnji s poduzećima na lokaciji Končar koja nam omogućuju brze podusluge laserskog rezanja, atestiranog zavarivanja, toplinske opbrade, itd. Usluge obrade CAD-CAM također pružamo u suradnji s EAG centrom.

Naša djelatnost je proizvodnja i projektiranje u strojarstvu u najširem smislu, u zaokruženim tehnološkim procesima, na jednom mjestu, u dogovorenim rokovima. Višegodišnje iskustvo, visoka tehnološka opremljenost, obrazovani i iskusni djelatnici, intenzivna suradnja s poduzećima grupacije “Končar”, te brojni zadovoljni klijenti, garancija su kvalitete i profesionalnosti naših usluga.


Reference i priznanja:

Sudjelovanje u Končarevom tramvajskom projektu (TMK 2200), izrada oko 60 raznih vrsta najzahtjevnijih pozicija. Izrada dijelova za vjetroelektrane. Sudjelovanje u proizvodnom programu Končar Energetski Transformatori (naprave, reparaturne intervencije u najkraćem roku, poluproizvodi i proizvodi…). AAG Nautica izrada raznih vrsta 3D modela (dimenzije i do 3000 mm u tolerancijama od 0,2mm), mnogi drugi suradnici. Opremljeni smo tehnološki najmodernijim alatima i mjernim instrumentima.

Izrada specijalnih alata za glodanje brušenje prema zahtjevima kupca s probom.
Suradnja sa EAG centrom – potpuna podrška pri projektiranju (CAD/CAM)
Suradnja s : KET (Končar energetski transformatori), KEV (Končar električna vozila), KALT (Končar alati), KMK (Končar metalne konstrukcije, PRO (lasersko rezanje), i drugi
Dobavljači alata i opreme: SECO, WALTER, MITSUBISHI, ISCAR, SANDVIK COROMANT, SUMITOMO ELECTRIC I MNOGI DRUGI .